Jdi na obsah Jdi na menu
 



Obrazek
Třezalka tečkovaná

Třezalka se mezi léčivými bylinami řadí na první místo.Působí jako antibiotikum,čistí krev ve smyslu bylinářském,tedy podporuje látkovou výměnu, má silné protizánětlivé účinky,léčí většinu ekzémů,včetně těžkých forem,výsledky se dostavují po 6 až 8 týdnech léčby.

Po úrazech hlavy léčí poškozenou tkáň a odstraňuje otoky,léčí plíce,hlavně v kombinaci s pelyňkem černobýlem, slinivku břišní a pokud nejsou příliš poškozena též játra.

Léčí žaludek a dvanáctník,záněty, vředovou chorobu,žaludeční neurozu: je vhodná do ledvinových protizánětlivých směsí.Léčí hemoroidy: aplikujeme ji vnitřně i zevně v těžších případech i formou klystýrů.

Pomáhá při těžkých ,srdce ohrožujících chřipkách s arytmiemi,fibrilacemi apod....

Je drogou /jako každá bylinka/ první volby při úzkosti, neklidu, psychickém napětí, neurastenii,panickém syndromu,lehčích depresích apod...Zde však zabírá až po 10 dnech léčby.Nejlepších výsledků dosáhneme kombinací  s natí dobromysli a listem vrbky úzkolisté. 

Pomáhá při rehabilitaci po mozkových příhodách a to kombinovaně pitnou kůrou, pomocí obkladů a masáží třezalkovým olejem.Stejný postup pomůže i v počátcích obrn různého původu.

Třezalka aplikovaná dlouhodobě a nepřerušovaně,je základní bylinnou léčby sklerozy multiplex. Zevně i vnitřně je vhodná k léčení ran, pohmožděnin,,zlomenin, naraženin a zanícených ran, pomáhá při léčbě závratí, tlumí vnitřní krvácení a zlepšuje kvalitu cévních stěn. Pomáhá také v otylosti.

Nejúčinnější formou je tinktura, se širokým spektrem dávkování od 10 do 40 kapek, podle stavu nemoci, vnímavosti a hmotnosti nemocného. 

Z nežádoucích účinků je třeba uvést především přecitlivělost  na UV záření./doporučuji nevystavovat pokožku slunečnímu záření -pod oděvem to nedělá/

Recept na nejlepší nervový čaj, jaký je možno namíchat :

nať dobromysli       100gr

nati třezalky              50gr

listu vrbky úzkolisté      50gr

květ vřesu                 25gr

květ měsíčku             25gr

Snižuje psychické napětí, uklidňuje, zlepšuje náladu,tlumí úzkosti. 

Podáváme formou nálevu i několikrát denně, doba léčby jsou nejméně 3 týdny, nejvíce 3 měsíce. Kratší doba nemá smysl.

Směs smícháme a na 1/4l hrnek se dává tolik co se vezme mírně do tří prstů nebo na kávovou lžičku zaleje se vroucí vodou, nechá se jen tři minuty vyluhovat a popíjíme po doušcích.

Nejlépe odpoledne od 3hod. do 7hod. večera  půl až litr.To je nejvyšší funkce ledvin a močového měchýře a dělá to těmto orgánům velice dobře





Generální  čištění organismu


I zdravý člověk  by měl aspoň jednou za čas - mladší 1 krát ročně, lidé středního věku 2 krát a lidé vyššího  věku 3 krát za rok - trochu pročistit tělo.


Cévy:

Nejvýhodněji čistí cévy česnek , a to především formou tinktury, připravené obvyklým lékarenským postupem macerací v silnější lihovině. Zcela optimální je, pokud můžeme  využít nejen česneku setého, ale též listů česneku medvědího.

100gr čerstvých listů česneku medvědího, 20gr drceného obyčejného česneku a 1 menší drcenou cibuli zalijeme půllitrem  silnější lihoviny (doporučuji zakoupit meruňku-vodku, decinku odlít nebo vypít a doplnit silným lékárenským lihem) a 10 dnů macerujeme, potom sfiltrujeme do menších hnědých lahviček.

Nemáte-li česnek medvědí,použijeme 100gr česneku setého a 25gr cibule.

Léčivo podáváme 9 týdnů takto:

-v prvém týdnu 1krát denně 1 mocca lžičku, zapíjíme čajem

-ve druhém týdnu 2 krát denně 1 mocca lžičku,zapíjíme čajem

-ve třetím týdnu 3 krát denně 1 mocca lžičku,zapíjíme čajem

-ve čtvrtém týdnu 4 krát denně 1 mocca lžičku,zapíjíme čajem

-v pátém týdnu 5 krát denně 1 mocca lžičku,zapíjíme čajem

-v šestém týdnu 4 krát denně .....

-v sedmém týdnu 3 krát denně ......

-v osmém týdnu 2 krát denně ......

-v devátém týdnu 1 krát denně .....

 Vhodný čaj na zapíjení:

 nať pohanky                                  100g

květ černého bezu                             50g

kořen pampelišky s natí                     50g

nať meduňky                                       25g

květ hlohu                                            25g

Podáváme 4 krát denně 150ml nálevu, přičemž tato dávka čaje vydrží na 6 týdnů.Do dokončení kůry potom pijeme směs 1:1 čaje zeleného a vřesového květu.

Převzato: SPECIÁLNÍ METODY FYTOTERAPIE

JOSEF A. ZENTRICH


METODA EFT  VIDEO S ČESKÝMI TITULKY:














Meditace

Efektivní meditace je ta, jež vás odpoutá od myšlenek na fyzické věci,které ve vašich vibracích vyvolávají rezistenci,protože platí, že když odvrátíte pozornost od toho,co udržuje vaše vibrace nízko, vibrace se vám přirozeně zvýší.Je to jako stáhnout Vědomí, ale takovým způsobem, že při tom zůstanete v bdělém stavu. Když spíte ,stáhnete Vědomí, ale neuvědomujete si, jaký je to pocit být ve vyšších vibracích. Když jste v bdělém stavu a meditujete, jste schopni vědomě rozeznávat, jaký to je pocit být ve vyšších vibracích.

Některé další způsoby zvyšování vibrací

Je to například poslouchání hudby,která rozezpívá vaše srdce, běh krásným místem, mazlení se s kočkou, chození na procházky se psem a podobně.Často se nacházíte  v nejvyšším stavu spojení se Zdrojovou energií když řídíte auto.

Vaším cílem je oprostit se  od jakékoliv myšlenky, která ve vás vyvolává odpor, abyste dosáhli stavu čistého pozitivního myšlení.Jestliže při Meditaci trochu myslíte na příjemné věci, může to být přínosné.

Je docela snadné najít něco co je čistou, pozitivní energií. Jako pomyšlení na svou kočku nebo pejska může být dobrým zdrojem pozitivních myšlenek,protože zvířata milují bezpodmínečně.Najděte si prostě nějakou myšlenku, která ve vás vyvolává dobrý pocit a věnujte se jí, dokud se tímto způsobem příjemně nenaladíte.

Každý den se na 10 až 15 minut v klidu posaďte na nějaké příjemné místo, kde nebudete rušeni, třeba pod strom nebo do auta možná do koupelny nebo zahradu.

Uvědomujte si jak vdechujete vzduch do plic a jak ho vydechujete. Soustřeďte se na dlouhé nádechy a dlouhé výdechy.Nadechujte se tolik, kolik vaše plíce, podle vašeho názoru mohou příjemně obsáhnout,a nadechujte se jemně. V okamžiku  naplnění plic můžete zase nechat vzduch dlouze,slastně vyjít ven.

Patnáct minut  takovéto snahy změní váš život,protože umožní proudit plynout energii, jež je pro vás přirozená. Začnete se cítit lépe nabití energií, až z meditace vystoupíte.

Otázka: A co když  jsem 50 let v myšlení negativní? Znamená to, že se mě bude trvat také 50 let,než se to změní ?

Ne, 15 minut by na to mělo stačit.Takže za 15 minut mohu odstranit neumožňování, které  jste se naučil/a. Během 15 minut můžete umožňovat, ale nic odstraňovat.

Otázka: Ale co když jsem si skutečně vypěstoval/a velké návyky negativity? 15 minut to změní?

Pravděpodobně ne.Ale až vás příště napadne některá z těch negativních myšlenek,více si ji budete uvědomovat. Váš navigační systém bude stimulován tak, že si pravděpodobně poprvé v životě budete uvědomovat, co vlastně provádíte s Nefyzickou energií.

Je to velice důležité,protože všechno co se děje vám, a všechno co se děje komukoliv,koho znáte se děje díky energii, kterou přivoláváte a kterou umožňujete, nebo neumožňujete ! Všechno souvisí  s tímto vztahem k energii.Každý koho znáte, kdo má jakoukoli zkušenost, o níž víte,ji má zaměřenou přáním,jež mu přinesl život, a stavu umožňování nebo odporu, v němž se v daném okamžiku nachází.


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Rada

Markéta,27. 6. 2011 16:59

Ahoj našla jsem dobré stránky zkuste se tam kouknout :-D http://www.prodejbylin.cz/trezalka_nat/index.html