Jdi na obsah Jdi na menu
 


Léčivé krize v osobním životě

 Bolest vždy připomíná  jen to, co by se mělo dát do pořádku.

 

Možná jste už také poznali,že až krize někdy přinesla proměnu a růst.Často ji potřebujeme,aby se otevřely dveře a my mohli opustit dosavadní způsob života a vědomí a už se  nikdy nevrátit.Potíže jsou nevyhnutelné,když za sebou necháme  zastaralé,přkonané vzory chování.  Ale bohužel na nich lpíme,protože jsou důvěrně známé jako zdroj zdánlivé jistoty.

Duchovní vývoj  je dlouhá,často klopotná cesta neznámou krajinou,plnou radosti  a krásy,ale i překvapení a nebezpečí.Dobrodružství které nás nutí se překonat.Jakmile  přejdeme hranici všedního vědomí,ocitneme se v této  neznámé zemi,o níž jsme  zatím  ani netušili,že vůbec existuje.Začne neustálé flirtování se životem.

 Přitom nehraje žádnou roli,na jaké  úrovni odstartujeme.Někoho  donutí  k proměně  zdravotní potíže : nemoc,nehoda,obezita nebo závislost.Jiní mají  emocionální problémy a další vycházejí z duchovní úrovně,pohánění zvědavostí.Začnou číst duchovní knihy,navštěvovat kurzy,stanou se členy nějaké skupiny.Cesta každého člověka  je jedinečná.Až když jsme všichni prošli  touto úrovní,čeká na nás velký úkol to vše  prožívat na materiální úrovni.Poznáme že je mnohem snadnější se stát významným,pravým JÁ než skromným,zdánlivým Já.

Jen málokdo dosáhl za celá ta tisíciletí cíle na této duchovní cestě,jakéhosi osvícení. Spočívalo ve ztotožnění se svým duchovním Já,osvobozeným od lidských potřeb.

Většina brzy  zemřela,často po těžkém fyzickém stádání.Ale velká většina vůbec nedospěje tak daleko a zůstane vězet někde na půli cesty,kvůli oddělení fyzické sféry od spirituální. Zmítají se mezi potřebami ducha a ega.Jsou plni pochybnosti a mají pocit,že zklamali místo aby dosáhli osvícení.

Kam to vede,když se člověk omezí na jedinou cestu,je vidět v západních průmyslových zemích,kde se klade velký důraz  na materiální stránky.Třetí svět  jde naopak po duchovní  cestě.V západních průmyslových zemích vládne blahobyt a duchovní chudoba,v zemích třetího světa se silnou duchovní tradicí vládne zmatek v materiálních záležitostech a krajní chudoba.

Žádná  z těchto cest nenabízí řešení spousty potíží,s nimiž se dnes potýkáme.

Nastal čas poznání,že je třeba  obě cesty sloučit,chceme-li dosáhnout souladu s dokonalostí.

 

Hrajete dobře hru života?

 

Opakovaně si můžeme  klást otázku,jak dobře  hrajeme ,,hru života" Na to existují různá měřítka.Jedním z nich je např.zdraví.Jak úspěšně hraji hru života z hlediska zdraví? Jiným měřítkem  jsou peníze.Spousta lidí k nim  má  narušený vztah. Zkoumejte,jestli s nimi  umíte zacházet zcela přirozeně a nezaujatě..Máte je rádi? Spousta lidí si myslí,že by jim zkazili povahu.Ale peníze ji zkazí  jen tomu,kdo stejně žádnou dobrou neměl. Člověk jistě nebyl stvořený pro to ,aby trpěl nedostatkem peněz.To by  totiž znamenalo,že žití v nedostatku je žádoucí,ale každý nedostatek je vlastně nesoulad.Takže se postarejte o to, abyste měli víc  než dost toho, co potřebujete.Protože hlavní zásadou božího díla je bohatství všech.

Další měřítko je soulad v partnerství.Je to vaše harmonické?Pokud ne,můžete v této chvíli okamžitě udělat rozhodující krok,abyste žili v ideálním vztahu. Začněte být prostě ideálním partnerem.

Kurt Tepperwein : Tvůj život mistra